Children Who Chase Lost Voices

Children Who Chase Lost Voices

Children Who Chase Lost Voices

ANIME

HUOM! Japaninkielinen / engl tekstit

Asuna käy kyläkoulua, ja kuuntelee yhdessä kissansa Mimin kanssa salaperäisiä ääniä radiovastaanottimellaan, jonka sai kuolleelta isältään. Koulussa varoitetaan oppilaita seudulle vaeltaneesta karhusta. Asuna törmää olioon, joka on jotain muuta kuin karhu. Hänet pelastaa poika nimeltä Shun, joka kertoo olevansa toisesta maasta, Agarthasta. Asunan uusi sijaisopettaja Morisaki kertoo legendoja maanalaisesta Agarthan maailmasta.

Your Name -anime-elokuvallaan Japanin lippuluukut räjäyttänyt Makoto Shinkai loi jo aiemmissa elokuvissaan täysin omalakisen maailmansa. Sen tähtiä ovat nuoret ja heidän ajan ja paikan ylittävä seikkailunsa. Taivas hehkuu haikeaa illankajon väriä. Läsnä on myös Ghibli-henkisen seikkailun elementtejä: taivaalla lentämisen sijaan sukelletaan veden alle, mutta tuttua ovat omituiset lentävät härvelit, fantasiaeläimet, vaihtoehtoisen maailman legendat ja monet mielenkiintoiset hahmot.

Shinkai on sanonut Miyazakin Laputan olevan hänen suosikkianimaationsa, ja Laputan vaikutteita voikin nähdä monivaiheisessa tarinassa. Shinkain uusin anime, Weathering with You sai Japanin ensi-iltansa kesällä ja sitä Suomeen odotellessa tutustuminen tähän ohjaajan toiseen pitkään elokuvaan on mitä mainioin tapa kasvattaa ruokahalua.

Eija Niskanen

ENSI-ILTA

TULOSSA

Hoshi o ou kodomo
Makoto Shinkai
Hisako Kanemoto, Kazuhiko Inoue, Miyu Irino
1h 56 min
Alkuperäinen
Englanti
Ikäraja ei vielä tiedossa