KESÄKINO: Tommy (1975)

KESÄKINO: Tommy (1975)

KESÄKINO: Tommy (1975)

MUSIKAALI,FANTASIA

Tämä on ulkoilmaesitys KesäKinossa. Lue lisää: https://kinoengel.fi/fi/kesakino

The Whon kulttimaineeseen noussut, maailman ensimmäinen rock-ooppera Tommy nostaa energiatasot kattoon! Klassikkoalbumin ja -musikaalin legendaarisessa elokuvaversiossa esiintyy huippuartistien kimara: The Whon rinnalla musiikista vastaavat mm. Elton John ja Eric Clapton. Tina Turner tekee valkokangasdebyyttinsä upeana Acid Queeninä.

Tommyn (The Whon vokalisti Roger Daltrey) lapsuutta ravistelee traumaattinen kokemus, jonka seurauksena hän menettää kuulonsa, näkönsä ja puhekykynsä. Äiti (Ann-Margret) ja isäpuoli (Oliver Reed) yrittävät kaikin keinoin luoda yhteyden mykkään, sokeaan ja kuuroon Tommyyn, joka joutuu vammojensa takia julman hyväksikäytön uhriksi. Häntä yrittävät parantaa niin saarnamies (Clapton) kuin psykedelisiä huumeita tarjoava Acid Queenkin (Turner). Spesialisti (Jack Nicholson) toteaa Tommyn vammat psykosomaattisiksi. Mutta kun Tommy ensimmäisen kerran laskee kätensä flipperi-pelikoneen kannelle, hänen elämänsä muuttuu! Synnynnäiset lahjansa löydettyään Tommystä tulee flipperi-guru, joka päihittää jopa hallitsevan lajimestarin (Elton John) ja nousee tuhansien rakastamaksi supertähdeksi.

Kulttiohjaaja Ken Russelin ohjaama Tommy kuuluu aiheesta klassikkoelokuvien joukkoon. Ennennäkemätön tähtikaarti ja huikeat lavasteet ja puvustus tekevät siitä riemukkaan tripin 70-luvun rockin kultakauteen.

ENSI-ILTA

TULOSSA

Tommy
Ken Russell
Roger Daltrey, Ann-Margret, Oliver Reed, Elton John, Tina Turner, Jack Nicholson
1h 51 min
Alkuperäinen
puhuttu kieli: englanti
Englanti
Ikäraja ei vielä tiedossa Sisältää kauhu