Ohjelmisto

Aftersun - päivämme auringossa

Aftersun - päivämme auringossa

Eronnut isä (Paul Mescal) lähtee pienen tyttärensä kanssa vaatimattomalle pakettimatkalle, jossa he jakavat ilon auringosta, uima-altaasta ja yhdessäolosta. Muistikuvia kuitenkin värittää selittämätön melankolia, kun Sophie kaksikymmentä vuotta myöhemmin ajattelee yhteistä lomaa. Kuka olikaan se isä, jonka Sophie luuli tuntevansa?

AFTERSUN - PÄIVÄMME AURINGOSSA on kriitikoiden ylistämä Charlotte Wellsin debyyttielokuva vanhemmuudesta, muistojen ohimenevyydestä ja aikui...

SEURAAVA NÄYTÖS

La 30.09. klo 20:45 OSTA LIPUT
Pieni kirjakauppa Pariisissa

Pieni kirjakauppa Pariisissa

Ikääntyvä ja alakuloinen Vincenzo (Sergio Castellitto) on omistanut koko elämänsä pienelle kirjakaupalleen sekä tyttärelleen Albertinelle (Matilda De Angelis), joka on asunut isänsä luona parin vuoden takaisesta tuhoisasta onnettomuudestaan asti.
Eräänä päivänä Vincenzon kirjakauppaan ilmestyy Yolande (Bérénice Bejo), nuori kujeileva kaunotar, joka ti...

SEURAAVA NÄYTÖS

Su 01.10. klo 16:30 OSTA LIPUT
Muiden lapset

Muiden lapset

Rachel on lapseton 40-vuotias opettaja. Hän rakastaa elämää, oppilaitaan, ystäviään, eksäänsä ja kitaratunteja. Kun elämään astuu uusi rakkaus Ali, kiintyy Rachel myös tämän nelivuotiaaseen tyttäreen Leilaan. Leilasta tulee pikkuhiljaa hänelle kuin oma tytär. Toisten lapsiin kiintymisessä on kuitenkin riskinsä.

Rebecca Zlotowskin ohjaama MUIDEN LAPSET on syvästi henkilökohtainen, intiimi ja koskettava kertomus kaipuusta ja yhteenkuuluvuudesta. Elokuva sai ensiesityksen...

SEURAAVA NÄYTÖS

Ma 02.10. klo 20:30 OSTA LIPUT
Andra akten - toinen näytös

Andra akten - toinen näytös

Evan elämä juuri eläkkeelle jäätyään voisi olla paremminkin. Evan ex-mies on muuttanut kadun toiselle puolelle uuden vaimonsa kanssa. Evan aikuinen poika on jostain käsittämättömästä syystä kyllästynyt ylisuojelevan äitinsä paapomiseen ja haluaakin enemmän omaa aikaa. Mitä Evan pitäisi tehdä kaikella vapaa-ajallaan?

Evalle tarjoutuu yllättäen mahdollisuus työkeikkaan, josta hän ei voi kieltäytyä – suuri tähtinäyttelijä, hieman erikoinen Harald Skoog, on saanut aivohalv...

SEURAAVA NÄYTÖS

La 30.09. klo 16:30 OSTA LIPUT
Barbie

Barbie

Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken.

Oscar®-ehdokas ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwig (Pikku Naisia, Lady Bird) tuo valkokankaille elokuvan ”Barbie”. Oscar®-ehdokas Margot Robbie on Barbie ja Ryan Gosling on Ken.

SEURAAVA NÄYTÖS

La 30.09. klo 21:00 OSTA LIPUT
Universumin kaiut - Kaija Saariahon musiikki

Universumin kaiut - Kaija Saariahon musiikki

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -dokumenttielokuva kertoo Pariisissa uransa luoneesta, modernin musiikin säveltäjästä Kaija Saariahosta. Dokumentti seuraa Saariahon kypsymistä ujosta helsinkiläistytöstä maailman arvostetuimmaksi nykysäveltäjäksi. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Riitta Rask.

Teatro Productions’in tuottama täyspitkä dokumenttielokuva on kunnianosoitus säveltäjä Saariaholle hänen vaikuttavasta lahjastaan suomalaiselle ja kan...

SEURAAVA NÄYTÖS

To 05.10. klo 17:00 OSTA LIPUT
Rikos on minun

Rikos on minun

Pariisi, 1935. Naisilla ei ole vielä edes äänioikeutta. Mahakkaat tuottajat ja lipevät lakimiehet pyörittävät seurapiirejä ja liiketoimia. Aloitteleva näyttelijätär Madeleine (Nadia Terezkiewicz) ja työtön asianajaja Pauline (Rebecca Marder) jakavat halvan ullakkohuoneen – vaikka rahat eivät oikein riitä edes moisen murjun vuokraan. Madeleine joutuu syytteeseen tahmatassuisen tuottajan murhasta. Pauline ryhtyy hänen asianajajakseen. Se oli itsepuolustusta! Madeleine vapautet...

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 17:00 OSTA LIPUT
Golda

Golda

Golda on muotokuva ainutlaatuisesta naisesta ja johtajasta, Israelin ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta naispuolisesta pääministeristä Golda Meiristä, jota esittää Oscar-palkittu Helen Mirren. Elokuva keskittyy vaikeisiin velvollisuuksiin ja päätöksiin, joita Meir kohtaa luotsatessaan Israelia Jom Kippurin sodassa vuonna 1973.

6. lokakuuta 1973, Israelin pyhimpänä Jom Kippur -p&...

SEURAAVA NÄYTÖS

Ma 02.10. klo 17:00 OSTA LIPUT
Kuolleet lehdet

Kuolleet lehdet

Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yleinen taipumus asettaa esteitä onneaan etsivien tielle. Tämä lempeä tragikomed...

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 18:45 OSTA LIPUT
Suuri kauneus

Suuri kauneus

Paolo Sorrentinon Oscar-palkittu moderni klassikko täyttää 10 vuotta.

Kauneus on huumeista kiihdyttävin. Ylenpalttisen elämyksen kourissa päätyy hurmioon. Taide-elämyksestä aiheutuvia oireita, kuten ajan ja paikan tajun häviämistä … sydämentykytystä ja jopa hallusinaatioita tai lyhytaikaista psykoosia kutsutaan usein Firenzen syndroomaksi tai Stendahlin syndroomaksi. Roomalaisten mielestä ihanaa elämää voi aidosti kokea vain Roomassa.

Fellinin La Dolce V...

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 20:30 OSTA LIPUT
Kuolleet lehdet (Engl subs)

Kuolleet lehdet (Engl subs)

Suomenkielinen, englanninkieliset tekstit / English subtitles

Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yle...

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 20:45 OSTA LIPUT
Rakas äitini

Rakas äitini

1970-luvun Rooma oli suurten sosiaalisten ja kulttuuristen muutosten aikaa. Borghettin perhe on juuri
muuttanut uuteen upeilla näkymillä varustettuun kerrostaloasuntoon, joita kiireessä rakennetaan
kaupungin vaurastuvalle keskiluokalle. Vaikka perheessä näyttää ulospäin olevan kaikki kunnossa, niin asiat
eivät ole niin kuin ennen.

Clara (Penélope Cruz) ja Felice (Vincenzo Amato) ovat menettäneet rakkautensa. Kotiäiti Clara on
autoritääriselle miehell...

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 16:45 OSTA LIPUT
Viimeinen vuoro

Viimeinen vuoro

Tom Harper (Timothy Spall) lähtee pitkälle bussimatkalle Skotlannin pohjoisimmasta kolkasta synnyinseuduilleen Englannin etelärannikon Land's Endiin. Paikallisbussien aikatauluja, omaa ikäänsä ja kohtaloa uhmaten hän tekee kaikkensa pitääkseen vaimolleen antamansa lupauksen. Matkasta tulee muistorikas seikkailuretki täynnä käänteitä ja yllätyksiä. VIIMEINEN VUORO on elokuva rakkaudesta, menetyksestä ja ihmisen luonteikkaasta periksiantamattomuudesta.

SEURAAVA NÄYTÖS

pe 29.09. klo 19:00 OSTA LIPUT
HÖSTLOVSBIO: Elementärt

HÖSTLOVSBIO: Elementärt

Det udda paret Brinnie och Vadar bor i en stad där eld-, vatten-, jord- och luftinvånare lever tillsammans. Den eldfängda unga tjejen och den mer avslappnade "ta-dagen-som-den-kommer"-killen kommer snart att upptäcka något elementärt: att de faktiskt har massor gemensamt och att det kan uppstå magi mellan motsatser.

SEURAAVA NÄYTÖS

To 19.10. klo 13:00 OSTA LIPUT
Oppenheimer

Oppenheimer

Huom! Liput 13 € (sarjalipulla maksaessa lisähinta +2 €)

Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama Oppenheimer on eeppinen trilleri, joka tutustuttaa katsojat ristiriitaiseen ja salaperäiseen mieheen, joka vaarantaa koko maailman voidakseen pelastaa sen.

Elokuvan pääosassa nähdään Cillian Murphy J. Robert Oppenheimerina ja Emily Blunt näyttelee hänen vaimoaan, biologi ja kasvitieteilijä Katherine ”Kitty” Oppenheimeria. Matt Damon esittää Man...

SEURAAVA NÄYTÖS

Su 01.10. klo 13:30 OSTA LIPUT
Disco Boy

Disco Boy

Aleksei livahtaa pakoon kotimaastaan Valko-Venäjältä matkustaakseen Pariisiin ja liittyäkseen muukalaislegioonaan. 800 kilometriä etelämpänä Jomo ja hänen sissiryhmänsä taistelevat paikallisten asukkaiden selviytymisestä Nigerin suistossa olevia öljy-yhtiöitä vastaan. Kun Aleksei lähetetään sinne sotilaana, heidän tiensä kohtaavat ja heidän elämänsä muuttuu ikuisesti.

Franz Rogowskin (Hetkessä) tähdittämä Disco Boy

TULOSSA OHJELMISTOON 06.10.

pe 06.10. LUE LISÄÄ