Waves

Waves

Waves

DRAAMA

Huom! Ainoat näytökset!
Englanninkielinen, ei tekstitystä.

Trey Edward Shultsin elokuvat käsittelevät usein perhedynamiikkaa äärimmäisissä olosuhteissa. Ohjaajan kolmas kokopitkä elokuva Waves on sydäntä raastava kuvaus afroamerikkalaisesta perheestä, jonka elämän odottamaton käänne mullistaa.
 
Nuori afroamerikkalainen Tyler Williams (Kelvin Harrison Jr.) on lukionsa painijoukkueen suuri lupaus, joka puskee itseään äärirajoille isänsä Ronaldin (Sterling K. Brown) painostamana. Tyler ei ymmärrä, miksi hänen urheilumenestyksensä on isälle niin tärkeää. Ronald selittää pojalleen, että mustana ihmisenä Yhdysvalloissa heillä ei ole lupaa olla keskinkertaisia yhteiskunnan rasististen valtarakenteiden ja ennakkoluulojen takia.
 
Välttääkseen tuottamasta pettymystä Tyler ei kerro isälleen saamastaan lääkärinlausunnosta: nuorukainen on altis erittäin vakavalle loukkaantumiselle, jos hän jatkaa painiuraansa. Lääkärin kielloista huolimatta Tyler lähtee ottelemaan ja loukkaantuu peruuttamattomasti. Kun Tyler todetaan kilpailukyvyttömäksi, isän ja pojan unelmat murenevat. Tästä alkaa syöksykierre, jonka seuraukset kääntävät perheen arjen ylösalaisin.
 
Aistikkaan kuvauksen ja häikäisevien näyttelijänsuoritusten ansiosta hahmojen kokemat rakkaus, suru ja kipu tuntuvat miltei omilta.

Noah Kin

ENSI-ILTA

TULOSSA

Waves
Trey Edward Shults
Kelvin Harrison Jr., Sterling K. Brown, Taylor Russell
2h 15 min
Alkuperäinen
Ei tekstitystä
Ikäraja ei vielä tiedossa Sisältää vakivalta